×

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

Bedelli askerlik ücreti, bu yılın son ayında müracaatta bulunacak bedelli asker adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. Pekala, Bedelli askerlik fiyatı ne kadar olacak? 2024 MSB Bedelli askerlik fiyatı ne vakit açıklanacak? Bedelli askerlik fiyatı nasıl yatırılır?

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI NE KADAR OLACAK?

Aralık ayı enflasyon sayılarının açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına artırım gelirken bedelli askerlik fiyatı de yine belirlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca bedelli askerlik fiyatı genelgesi yayınlanacak.

Temmuz ayında memur artırımıyla birlikte bedelli askerlik fiyatı değişmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna nazaran bedelli askerlik meblağı 122.351,04 TL olmuştur.” sözleri yer almıştı.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik müracaatları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Müracaatların akabinde da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru kurallarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat İştirak Bankası, Vakıf İştirak Bankası, Defterdarlıklar yahut Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI NASIL HESAPLANIR?

Memur maaşlarının katsayı oranları bedeli askerlik belirlenirken kullanılır. Bedelli askerlik fiyatı 240.000 gösterge sayısının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayı çarpımı ile hesaplanır. Ocak ve Temmuz aylarında tekrar tespit edilir.