×

CUMA MESAJLARI RAMAZAN’A ÖZEL RESİMLİ YENİ 2024 | Ramazan ayına uygun anlamlı, farklı, yeni dualı, kısa, hadisli, hiç duyulmamış cuma mesajları ve cuma günü sözleri – Hayırlı Cumalar!

Ramazan’a özel cuma bildirileri fotoğraflı, ayetli ve hadisli alternatifler ile cuma akşamı gönderilerini taçlandırıyor. Müslümanların manevi huzur ve heyecanla beklediği mübarek Ramazan ayının birinci cuma gününde ikili memnunluk yaşayanlar, dualı Ramazan ayı cuma iletilerini tercih edecekler. Whatsapp, SMS, Facebook, Tiktok ve Twitter üzerinden gönderilecek mesajlarda ise fotoğraflı, fotoğraflı cuma günü kelamları ilgi görüyor. Hadisli ve ayetli cuma iletileri, Müslümanlar ortasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olacak. Sizler de yeni, değişik, duygusal, hiç duyulmamış cuma günü kelamları ile sevdiklerinize ‘Hayırlı Cumalar’ ve ‘Cumanız Mübarek Olsun’ dileklerinizi iletebilirsiniz… Ramazan ayının maneviyatına uygun annenize, babanıza, arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza gönderebileceğiniz cuma bildirilerini derledik… İşte, 15 Mart Ramazan’ın birinci cumasına özel manalı, farklı, yeni, dualı, fotoğraflı, fotoğrafsız, kısa cuma iletileri ve kelamları.

Hayırlı Cumalar ve Cumanız Mübarek Olsun kelamları Ramazan ayının birinci cuma iletilerinde tekrar tercih ediliyor. 11 ayın sultanı Ramazan özel cuma kelamları, öne çıkan en hoş cuma bildirileri ortasında yer alacak. Ramazan ayının bolluk rahmetin vurgulandığı dualı, hadisli ve ayetli cuma iletileri, Müslümanlar ortasında duaların paylaşılmasına vesile olacak. Küslerin barıştığı, sevgi ve kardeşlik ikliminin dört bir yana yayıldığı mübarek cuma gününde Ramazan’ın birinci cumasına özel cuma günü kutlama bildirilerini sizler de yakınlarınıza gönderebilirsiniz. İşte, yeni, değişik, farklı, fotoğraflı, hisli, farklı cuma iletileri ve Ramazan ayın uygun cuma kelamları seçenekleri.

RESİMLİ CUMA İLETİLERİ 2024

Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günkü dualarınız kabul olsun cumanız mübarek olsun!

*Allah’u Teala’yı zikretmek için bir kavim toplanırlar ve bu toplanmaları ile yalnızca Allah’ın isteğini isterlerse, (o meclisin sonunda) Allah’ın buyruğuyla gökten bir melek, bağışlanmış olarak kalkınız. Kesinlikle sizin kötülükleriniz, yeterliliklere dönüştürülmüştür, diye ilan eder. Cuma gününüz mübarek olsun, dua eder dua beklerim. SELAMLAR…

Elimde bir şeyim yok deme: Yüzündeki tebessüm en büyük sadakadır. Diyecek kelamım yok deyipte susma: Allah’ın selamı en büyük kelamdır. Kimseye yardım edemiyorum deyip ümidini kesme: Ettiğin dua en büyük yardımdır. Ümidim yok deyip gaflete dalma: Rabbimin kapısı her vakit açıktır. Dua ve Selametle Güzel Cumalar.

Allah’ım, Seni umuyor ve Sana dua ediyorum. Beni iyi umutlarıma kavuştur.Omzumuzda onca günah yüküyle, sana açtık ellerimizi! Derinden bir of değil, yürekten bir af diliyoruz. Günahlarımı bağışla. Senin her şeye gücün kâfi. Güzel Işıklı Cumalar.

İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah ortasında bir perde yoktur;Biri, zulüm gören kişinin duası öbürü de mü”minin kardeşine gıyabında ettiği dua” Güzel Cumalar.

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri lisanına, Allah sevgisi gönlüne, bu hoş günün rahmeti üzerine olsun. Güzel ışıklı cumalar.

Allah’ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak kelam ve amelleri isterim. Amin. Güzel cumalar dilerim.

Ey Allah’ım! Sen bize tuba ağacının gölgesinde, Kevser havuzunun başında, peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile birlikte muhabbet etmeyi nasip eyle. Amin! Güzel Cumalar.

Ey Rabbim! Gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden ötürü sevmeyi nasip et! Amin. İyi Cumalar.

RAMAZAN’A ÖZEL CUMA SÖZLERİ

Allah’ım; Yolda olana “Selâmet” Hasta olana “Afiyet” Darda olana “Metanet” Nasip Eyle.. İyi cumalar.

Cumanız mübarek olsun. Gününüz maddi ve manevi manada aydınlık, gönlünüz güzel olsun. Sizi sıkıntıya, hüzne sevk edecek ne kadar aksilikler varsa sizden her daim uzak olsun. Allah sonumuzu hayretsin. Kurtuluşa erenlerden eylesin.

Gönüller duada birleşince Cumalar güzelleşir. İYİ CUMALAR…

Cuma üzere günümüz var. İslam üzere dinimiz var. Muhammed üzere sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Cumanız Mübarek Olsun.

DUALI CUMA MESAJLARI

Ya Rabbim; bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine biz aciz kulların ne kaygısı varsa, ne kahrı varsa; sıkıntılılara deva, hastalara şifa, borçlu kullarına edalar nasip et Ya Rabbim. Biz kulların dualarını kabul et… Güzel ışıklı cumalar….

Allah’ım hamd Sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde alemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümit etmeyi nasip et. Cumanız mübarek olsun.

“Dün geçti yarın da henüz gelmedi. Dün için yapacak bir şey yok. Yarına sağ çıkacağımız belli değil. Bugün Cuma kıymetini bil..”

Her şeyin en güzeline sahip olanlar değil, sahip olduklarının tadını çıkaranlar memnundur. Güzel cumalar.

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın ismiyle “Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab’ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah’a mahsustur.” (Kehf, 18/1) Dualarınızın kabul olması dileğiyle.

Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, yanılgılarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. İyi Cumalar.

İmkanım yoktu deme, kendine doğruyu söyle; üşendim de, tembellik ettim de, yapmak içimden gelmedi de, hiç değilse yattım de. Ne dersen de lakin imkanım yoktu deme… Unutma; İman en büyük imkandır. İmanı olanın, imkanı tükenmez. Güzel, ışıklı cumalar. Cumamız mübarek olsun.

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Güzel Cumalar. (8)

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Fakirleri kollayıp gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sâyesinde Allah’dan yardım görüp ve rızıklandığınızdan şüpheniz olmasın.” (Ebû Dâvûd, Cihâd 70)

ANLAMLI CUMA SÖZLERİ

Yükü sevgi, özü hürmet, gücü barış, süsü müsamaha olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım.

Allah’tan bir dua üzere Peygamber’den bir armağan üzere sevabınız bol olsun! İyi Cumalar…

Rabbim sen unutan kullarından etme bizi, dara fikir hatırlayan kullardan etme bizi aziz rabbim seni her vakit anan kullardan eyle bizi. Cumanız mübarek olsun.

Selatü selaya yolladim Mevlaya, sen cümlemizin muradini ver gelecek Cuma’ya.

Binlerce çiçek var, gül başka, milyonlarca insan var ama dost başka, milyarlarca gün var ama Cumalar başka, Cumamız mübarek olsun.

Lailahe illallah selalar duasi için, Muhammedün Resullullah arsi ala gölgesi için hastalara sifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.

Ey Allah’ım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Berbat yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Konutlarımıza memnunluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri imtihandan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin. Cumanız mübarek olsun.

Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, yanlışlarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. Güzel Cumalar.

EN HOŞ CUMA İLETİLERİ – GÜZEL CUMALAR

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri lisanına, Allah sevgisi gönlüne, bu hoş günün rahmeti üzerine olsun. İyi ışıklı cumalar.

Allah’ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak kelam ve amelleri isterim. Amin. Güzel cumalar dilerim.

Ey Allah’ım! Sen bize tuba ağacının gölgesinde, Kevser havuzunun başında, peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile birlikte muhabbet etmeyi nasip eyle. Amin! Güzel Cumalar.

Ey Rabbim! Gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden ötürü sevmeyi nasip et! Amin. Güzel Cumalar.

Allah’ım lisanımızdan ve gönlümüzden ismini eksik etme Bizlere senin sevdiklerinin ortasında olmayı ve cemalini görebilmeyi nasip et. İyi Cumalar…

Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.

Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Şeytandan Yaradan’a sığın ki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. İyi Cumalar.

Mübarek cuma günü, tüm hayırlara vesile olsun inşallah! Kıldığımız namazlar, ettiğimiz duaların kabul olması dileğiyle! İyi Cumalar.