×

Fenerbahçe Türkiye Kupası’ndan çekildi mi? Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkacak mı? Erol Bilecik: TFF’ye yazı yolladık… İşte Fenerbahçe’nin kararı

Fenerbahçe Türkiye Kupası kararı son dakika açıklama ile belirli oldu. 17 Mart’ta Trabzonspor ile oynanan müsabakanın bitiminde yaşananları nedeniyle inanılmaz kongre kararı alan Fenerbahçe’de toplantıda açıklamalarda bulunan Ali Koç, ligden çekilme konusunu bir sonraki Genel Kurul’a kadar askıya aldıklarını belirtmişti. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, Olağanüstü Genel Kurul hakkında yaptığı açıklamada “Uygun bir tarihe ertelenmez ve yabancı hakem atanmaz ise maça U19 takımımız ile çıkacağız.” dedi. Bilecik Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili kararını da duyurdu. Pekala, Fenerbahçe Türkiye Kupası’ndan çekildi mi? Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkacak mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

“ERTELEME VE YABANCI HAKEM OLMAZSA SÜPER KUPA’YA ÇIKMAYACAĞIZ”

Ziraat Türkiye Kupası’ndan Fenerbahçe çekildi mi, sorusu Olağanüstü Genel Kurul sonrası gündeme geldi. Trabzonspor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle ligden çekilme iddialarıyla Olağanüstü Genel Kurul’a giden Fenerbahçe’de önemli kararlar alındı. 2 Nisan’da yapılan toplantı sonrası Ali Koç “Süper Kupa’yla alakalı iki opsiyonumuz var: hiç çıkmamak veya U-19’la çıkmak.” demişti. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik de Türkiye Kupası ile ilgili verilen kararı açıklayarak, “Türkiye Kupası’ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayram sonrasında TFF’ye bütün gerekli müracaatlar yapılacak.” dedi. İşte, ayrıntılar.

FENERBAHÇE TÜRKİYE KUPASI’NDAN ÇEKİLDİ Mİ?

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, Adana Demirspor maçı öncesi dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul hakkında açıklamalarda bulundu ve Süper Kupa maçı için TFF’ye gönderdikleri yazıyı açıkladı.

Bilecik şunları söyledi, “Dün, oy birliğiyle kabul edilen 4 unsurumuz vardı. Bunların kimi şartları vardı. Bu 4 tane kararın ayrıntılarını idare şurasında konuştuk. Kendi yol haritamızı çıkardık.

Süper Kupa maçı için TFF’ye bir kez daha yazı yolladık. Uygun bir tarihe ertelenmez ve yabancı hakem atanmaz ise maça U19 takımımız ile çıkacağız. Taraftarlarımızı bize güvensinler. Buradan bütün Fenerbahçelilere şunu söylemek istiyorum: Son derece iyi bir akıl konarak Şanlıurfa’ya gideceğiz. Taraftarımızın kendini makus hissedeceği bir nokta olmayacak. Bu maçın 90 dakika oynanmayacağını net bir halde söyleyebilirim.

Türkiye Kupası’ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayram sonrasında TFF’ye bütün gerekli müracaatlar yapılacak. Önümüzdeki iki dönem boyunca Türkiye Kupası’na katılmama kararı aldık.

ALİ KOÇ AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, olağanüstü genel kurulda ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıklamıştı.

Başkan Ali Koç, Türkiye Kupası’na da en az 2 yıl katılmayı düşünmediklerini belirtmişti.