×

Kamu bankalarının yöneticilerine yüzde 100 zam yapıldı!

Asgari fiyata yüzde 34 artırım yapılması tartışmaları sürerken, içinde AKP’li isimlerin de yer aldığı kamu bankalarının idare şurası üyelerinin fiyatı yüzde 100 arttı. 2022’de 30 bin 940 TL olan fiyatlar 62 bin TL’ye çıktı.

Kamu bankalarının olağan genel konseyleri tamamlandı. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nın genel konsey toplantılarında, aylık fiyatlar ve yönetici atamaları olmak üzere çok sayıda değerli karara imza atıldı. Kamu bankalarında idare şurası üyelik fiyatları, 2022 yılına oranla yüzde 100 zamlandı.

Yönetim konseyi üyeleri ortasında yer alan eski milletvekillerinin aylık gelirleri en az 200 bin TL olacak.

BirGün gazetesinin haberine nazaran; Ziraat Bankası’nda, banka dışında kamu misyonu bulunmayan idare heyeti üyelerinin fiyatı, 30 bin 940 TL’den 62 bin TL’ye çıkarıldı. Uhdesinde kamu misyonu bulunan idare heyeti üyelerinin 2022 yılında 17 bin 230 TL olan fiyatı ise 34 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Bankanın kontrol heyetindeki isimlere ise 28 bin TL ödenmesi kararlaştırıldı. Vakıflar Bankası’nın idare şurası üyelerinin fiyatı de birebir oranda artırıldı. Bankanın idare heyetinde yer alan ve bir öbür kamu misyonu bulunmayan üyelerin fiyatının 62 bin TL, bir öbür kamu vazifesi daha bulunan üyelerin fiyatının ise 34 bin 500 TL olduğu bildirildi.

Halk Bankası idaresinin fiyatlarında de tarife birebir oldu. Bankanın idare şurası üyelerine aylık net 62 bin TL ödenmesi istikametinde karar alındı. Banka dışında kamu vazifesi bulunan üyelere de aylık net 34 bin 500 TL ödeneceği kaydedildi.

Yönetimde yer alan isimler

Kamu bankalarının genel heyet toplantılarında alınan kararlara nazaran, İBB eski belediye lideri AKP’li Mevlüt Uysal, Halkbank İdare Konseyi Başkanvekili misyonunu sürdürecek. Bankada Osman Arslan da Genel Müdürlük misyonuna devam edecek.

İçişleri Bakanlığı eski bakanı Abdulkadir Aksu ve AKP’nin eski TBMM Küme Başkanvekili Sadık Yakut ise yeni periyotta Vakıfbank Kurumsal İdare Komitesi ile Kontrol Komitesi’nde misyon alacak.

Vakıfbank’ta Mustafa Saydam, İdare Konseyi Lideri, Cemil Ragıp Ertem İdare Şurası Başkanvekili ve Abdi Serdar Üstünsalih ise Genel Müdür olacak.