×

ÇAYKUR 1072 İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU | İŞKUR ÇAYKUR işçi alımı başvurusu ne zaman? 2024 ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvuru şartları neler?

ÇAYKUR işçi alımı 2024 müracaat duyurusu yayınlandı. Rize İŞKUR Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran mevsimlik olarak istihdam edilmek üzere toplam 1072 işçi alımı gerçekleşecek. e-devlet, Alo 170 ve İŞKUR’un “www.esube.iskur.gov.tr” internet adreslerinden yapılacak olan müracaatların akabinde noter kurası gerçekleşecek. Vücut çalışanı, çay eksperi, engelli süreksiz işçi ve eski hükümlü süreksiz işçi olmak üzere toplam bin 72 işçi alımı müracaat kaideleri ortasında tıpkı yerde 5 yıl misyon yapma zaruriliği şartı aranacak. Pekala, ÇAYKUR 1072 işçi alımı müracaatları ne vakit, müracaat koşulları neler? İşte, ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı müracaat tarihleri ve detaylı bilgiler.

ÇAYKUR işçi alımı müracaat tarihleri 2024 muhakkak oldu. İŞKUR’un Rize Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya nazaran çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere 930 vücut personeli, 70 çay eksperi, 55 engelli süreksiz işçi, 17 eski hükümlü süreksiz işçi olmak üzere 1072 mevsimlik işçi alımı gerçekleşecek. ÇAYKUR işçi alımı ilanı ile müracaatlar 30 Nisan’a kadar gerçekleşecek. İŞKUR ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvuru şartlarını taşıyanlar, sonraki etapta noter kurasına katılacaklar. Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalar için yapılacak olan işi alımı için kura çekimi ise 14 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Pekala, ÇAYKUR işçi alımı ne vakit, müracaat koşulları neler? İşte, detaylar.

ÇAYKUR 1072 İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE VAKİT?

Rize İŞKUR Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ÇAYKUR’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da faaliyet gösteren fabrikalarında istihdam edilmek üzere 930 vücut personeli, 70 çay eksperi, 55 engelli süreksiz işçi, 17 eski hükümlü süreksiz işçi olmak üzere 1072 mevsimlik işçi alınacağı belirtildi.

26 Nisan’da başlayacak ve 30 Nisan’da sona erecek müracaatların, e-devlet, Alo 170 ve “www.esube.iskur.gov.tr” adresinden yapılabileceği vurgulandı.

Online olarak müracaat yapmak isteyenler, buradan müracaat ekranına giderek arama kısmına “ÇAYKUR” yazarak faal ilanı görüntüleyebilir ve müracaat yapabilir.

 

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI KAİDELERİ NELER?

Başvurular için ikametgah kaidesi arandığı, işe başlayacak mevsimlik personeller için birebir yerde 5 yıl vazife yapma mecburiliği bulunduğunun altı çizilen açıklamada, noter kurasının ise 14 Mayıs Salı günü Rize Gençlik ve Spor Salonu’nda gerçekleştirileceği kaydedildi. Geçtiğimiz yıl müracaat koşulları şöyleydi;

Geçici Çay Eksperliği Müracaat Şartları

MYO Çay Eksperliği yahut Çay Tarımı ve İşletme teknolojisi kısmı mezunu olmak,

2022 KPSS Ön Lisans P93 puan çeşidinden en az 60 puan almış olmak.

Geçici Vücut Personeli ( tahmil – tahliye ) Müracaat Şartları

18 – 50 yaş aralığında olmak,

Erkek,

En az İlkokul mezunu,

Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu vilayet ve ilçede ikamet ediyor olmak,

Vardiyalı sistemde, tozlu ortamda ve bedenen çalışmasında sıhhat tarafından rastgele bir pürüzü bulunmamak.

Geçici Engelli ve Eski Hükümlü İşçi Müracaat Şartları

En az İlkokul mezunu olmak,

Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu vilayet ve ilçede ikamet ediyor olmak.

Lise ve Dengi Okul Mezunu Süreksiz İşçi Müracaat Koşulları:

18 – 45 yaş aralığında olmak,

Lise ve Dengi Okul mezunu olmak ( Aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmak )

Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu vilayet ve ilçede ikamet ediyor olmak,

Vardiyalı nizamda, tozlu ortamda ve bedenen çalışmasında sıhhat istikametinden rastgele bir mahzuru bulunmamak,