×

CUMA MESAJLARI 2024 YENİ RESİMLİ (En güzel cuma akşamı mesajları) | Farklı, değişik, dualı, hadisli, anlamlı, ayetli, kısa, uzun cuma mesajları ile sevdiklerinize Hayırlı Cumalar dileyin…

Resimli cuma bildirileri 2024, cuma akşamından ‘Hayırlı Cumalar’ dileklerini taçlandırıyor. Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen cuma gününde cuma namazının eda edilmesiyle, en hoş manalı ve farklı cuma iletileri paylaşılarak müminler ortasındaki bağın kuvvetlenmesine vesile olacak. Yazılı, fotoğraflı, kısa ve farklı cuma bildirileri bu hafta en çok tercih edilen alternatiflerden olacak. Cuma günü Peygamberimiz (s.a.s)’in tabiriyle güneşin doğduğu en güzel gündür. Bu hayırlarla dolu günde sizler de sevdiklerinizi memnun etmek istiyorsanız, 2024 yılının değişik, yeni ve en hoş cuma bildirilerini sizler de tercih edebilirsiniz. İşte, Whatsapp, SMS, Facebook ve Tiktok’a özel fotoğraflı, fotoğrafsız, değişik, hadisli, dualı, ayetli cuma sözleri ve cuma bildirilerinden derlemeler…

En yeni ve etkileyici Cuma bildirileri, 26 Nisan 2024 günü paylaşımlarda yer alıyor. Cuma bildirileri 2024 kısa, uzun ve yeni alternatifler ile Müslümanlar ortasındaki cuma dualarına köprü oluyor. Bir cuma gününe daha kavuşmanın memnunluğunu yakınlarıyla paylaşmak isteyip hislerini sözlere dökmekte zorlananlar için manalı, farklı, değişik cuma bildirilerini listeledik… Sizler de Cumanız Mübarek Olsun yada Güzel Cumalar dileklerine tercüman olan dualı, ayetli, hadisli, en hoş cuma bildirilerini anneye, babaya, arkadaşa, akrabaya ve yakınlarınıza iletebilirsiniz. İşte, fotoğraflı, fotoğraflı, en şık, bol seçenekli cuma günü kutlama sözleri ve cuma akşamı iletileri…

HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI

Ey Rabbim… Sen’den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. Cumanız mübarek ve kabul olur inşallah…

”Rabbimiz! Bizi hakikat yola ilettikten sonra, kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan Sensin.” Al-i İmran Mühleti -8-

Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günkü dualarınız kabul olsun cumanız mübarek olsun!

Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz(Cuma suresi 9-10)

CUMA İLETİLERİ AYETLİ 2024

Allah’ım; Yolda olana “Selâmet” Hasta olana “Afiyet” Darda olana “Metanet” Nasip Eyle.. İyi cumalar.

-“ Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. BizlereMerhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.”

– Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla yanıt verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

Gözlerinizin yalnızca hoşlukları göreceği bir gün olsun. #hayırlıcumalar

Yerin, göğün, mülkün ve her türlü yeterliliğin sahibi, Şanlı Mevlam’ın ümidinizi kaybettiğinizde sizin için yazdığı mukadderatın, hayallerinizden daha hoş olduğunu hatırlatacağı, gönlünüzce bir gün olsun inşallah. İyi cumalar.

ANLAMLI CUMA GÜNÜ SÖZLERİ

*Cuma gününüzü tebrik eder, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve memnunluk getirmesini Şanlı Mevladan niyaz ederiz. Selam ve Dua ile İyi Cumalar.

*İsyanınız nefsinize, İtaatiniz Rabbinize olsun. Rabbim bizi nefsine isyan eden ve Rabbine itaat eden kullarından eylesin inşallah. İyi Cumalar, Allah’ın Selamı ve Rahmeti üzerinize olsun.

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.’ Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile güzel cumalar dilerim.

– Ey Rabbim! Konutumuzdan rahmeti, lisanımızdan duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü ışıklı kıl. Amin. İyi cumalar.

– Hoşluklar içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. İyi cumalar dilerim.

– Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. İyi Cumalar.

– ‘Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.’ Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile iyi cumalar dilerim.

Allah’ım lisanımızdan ve gönlümüzden ismini eksik etme Bizlere senin sevdiklerinin ortasında olmayı ve cemalini görebilmeyi nasip et. İyi Cumalar…

Ümmetin, milletin Cuma’sı hayırlara vesile olsun. Allah, namaz ve dualarımızı aziz katında makbul kılsın. Hasta kullarına şifa buyursun. Zordaki kullarını selâmete ulaştırsın. Bizi görünür, görünmez her badireden kurtarsın ve korusun. İyi cumalar

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. İyi Cumalar. (8)

ÜÇ AYLARA ÖZEL CUMA MESAJLARI

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. İyi Cumalar. (8)

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Fakirleri kollayıp gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sâyesinde Allah’dan yardım görüp ve rızıklandığınızdan şüpheniz olmasın.” (Ebû Dâvûd, Cihâd 70)

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın ismiyle “Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab’ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah’a mahsustur.” (Kehf, 18/1) Dualarınızın kabul olması dileğiyle.

“Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.” İyi cumalar | İnşirâh Müddeti, 5. Ayet

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sıhhatimizi daim, yararımızı bereketli, kalplerimizi ve meskenlerimizi huzurla doldursun İnşallah.

– Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini hoş yapan, yanlışsız konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Güzel Cumalar dilerim.

– Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sıhhatimizi daim, yararımızı bereketli, kalplerimizi ve meskenlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Güzel cumalar dilerim.

– Sevdiğiniz için bir defa keyifli olup, bin defa pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun lakin gerçeğiniz asla düş olmasın. İyi cumalar dilerim.

– Allah’ım! Akşama ulaştığımız üzere sabaha, sabah ulaştığımız üzere de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. İyi bereketli cumalar dilerim.

– Allah’ım, habibin Muhammed Mustafa’ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

FARKLI CUMA GÜNÜ MESAJLARI

Bunlar, ALLAH’a ve Ahiret gününe inanırlar, iyiliği emreder, kötülükten menederler ve hayr’larda yarışırlar. İşte bunlar yeterli kimselerdendir. (Al-i İmran Suresi 3/114) #HayırlıCumalar

“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selamlarınız bana sunulur.”

Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve memnunluğu bilemez(Secde S. 17.Ayet) Rabbimin muştuları nasip olsun hepimize. Güzel cumalar.

DUALI CUMA SÖZLERİ

– Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini hoş yapan, yanlışsız konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Güzel Cumalar dilerim.

– Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sıhhatimizi daim, yararımızı bereketli, kalplerimizi ve konutlarımızı huzurla doldursun İnşallah. İyi cumalar dilerim.

– Sevdiğiniz için bir kez memnun olup, bin defa pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun lakin gerçeğiniz asla düş olmasın. İyi cumalar dilerim.

– Allah’ım! Akşama ulaştığımız üzere sabaha, sabah ulaştığımız üzere de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. İyi bereketli cumalar dilerim.

– Allah’ım, habibin Muhammed Mustafa’ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

Gönlümüzden geçenler ömrümüze yazılsın. Herkese içindeki uygunluk kadar düzgün bir hayat dilerim.

“Ey iman edenler! Cuma namazına ezan ile çağırıldığınız zaman derhal Allah’ı zikretmeye (hutbe ve namaza) gidin, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. Cum’a Suresi 9. Ayet. Hayırlı cumalar”

Kalp kırmayı, gönül yıkmayı umursamıyor ve sonra kalkıp imandan bahsediyor beşerler. iman, ayet ve hadisleri nefsimize nazaran tefsir etmek değil, imanlı olmak kalp kırmamaktır. İyi cumalar…